Registreren maar!

Het is 27 januari, 16:00 uur. Game Jam begint bijna en dus verzamelen programmeurs, producers, designers en overige game-experts zich in de aula van de HVA. Ruim 90 deelnemers, verdeeld over ongeveer 20 teams werken de komende 48 uur aan een game. De verwachtingen van de deelnemers: weinig slaap en veel Red Bull.

Deelnemers Guus (28) en Roel(22), studiegenoten, hebben vooral veel papier bij zich om straks alle ideeën op uit te werken. Roel gaat relaxed het weekend tegemoet en heeft voor de gelegenheid ook zijn ‘super-sexy’ sloffen in zijn tas gestopt. Voor de rest bereidden de jongens zich niet voor. “Het moet toch hier in 48 uur gaan gebeuren.” Marlon (22) die bij Roel en Guus in het team zit, heeft in ieder geval zijn natuurkunde-bijbel bij zich. Dit boek moet hem helpen om zo realistisch mogelijk te programmeren.
Daan en Nick, beide 18 en studiegenoten aan de HVA en aangemeld als ‘open team’, doen ook niet aan voorbereiding. Hun tassen zijn vooral gevuld met chips, cola en Dr. Pepper. Het is voor hen de eerste keer dat ze zich opgeven voor Game Jam.

Maurits (22), student Game Technology en Dirk (26), programmeur, schreven zich beide zonder team in en zullen dus straks met onbekenden aan de slag gaan. Vooral Maurits is nerveus, omdat hij niemand wil teleurstellen. “Ik wilde me al eerder inschrijven, maar ik was bang dat ik niet goed genoeg was.” Dirk deed vorig jaar al mee met Game Jam. Hij viel niet in de prijzen, maar daar gaat het volgens hem ook niet om. Een leuke tijd hebben en netwerken vindt hij belangrijker.