Strijd barst los op tweede verdieping

Gewapend met Nerfguns beveiligen de teams op de tweede verdieping hun eerste concepten. Slechts enkelen zitten nog rustig achter hun computer, de rest trekt alles uit de kast om een spectaculair spel op te leveren.
Het team van CodeNoctis heeft zelfs een motion capture system geïnstalleerd in hun teamhok. En dat niet alleen: een opblaasbare bank, een Wacom Cintiq, zitzakken, computers en een koffiezetapparaat moeten het verblijf zo aangenaam mogelijk maken.
Een paar deuren verder zit een team dat vooral muziekinstrumenten van huis heeft meegebracht. “Muziek is 80 % van je spel”, is hun mening. Maar ook de designers en programmeurs zijn in dit team goed vertegenwoordigd.

Ook de zojuist samengestelde teams zijn goed op weg. Maurits (22) heeft het volste vertrouwen in de goede smaak van de deelnemers die een puzzelstukje van Gordon Freeman kozen om een team mee te vcrmen. Enig nadeel en tevens gedeelde eigenschap: slechte humor. Aan enthousiasme ontbreekt het in ieder geval niet.

Één team op de tweede verdieping is verdacht stil. Hun strategie is ook: ‘houd het simpel’. CodeNoctis, hun directe buren, zien ze als grootste concurrent. Alhoewel: “Ze hebben teveel expertise, dat gaan ze niet redden in 48 uur,” zegt Tim (20). Zijn team dat alleen uit programmeurs bestaat wil straks een simpel, maar des te meer verslavend spel opleveren.